Malmö tingsrätt har omhäktad den misstänkte 18-åringen. Foto: Johan Nilsson/TT

Stärkta brottsmisstankar mot 18-åringen i kolonimordet

Publicerad

Personen som suttit häktad för mordet i koloniområdet Ärtholmen i Malmö ska fortsatt häktas, det beslutade Malmö tingsrätt under torsdagen. Brottsmisstankarna har stärkts mot mannen som nu står häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

SVT har tidigare skrivit om den 18-åring som häktats misstänkt för mordet på en jämnårig person i koloniområdet Ärtholmen i Malmö. Mannen häktades i förra veckan skäligen misstänkt för mordet på en jämnårig man.

Den häktade mannen ska ha häktats för att förhindra att utredningen skulle försvåras och att bevis skulle undanröjas.

Mannen har suttit häktad i en vecka och eftersom han varit skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden, kunde han inte sitta häktad i mer än en vecka om inte ett omhäktningsbeslut togs.

Brottsmisstankarna har stärkts

Under torsdagen beslöt Malmö tingsrätt att omhäkta 18-åringen. Brottsmisstankarna har stärkts och han ska nu fortsatt vara häktad, nu på sannolika skäl misstänkt för mord.

Ytterligare en 18-åring har anhållits som skäligen misstänkt för inblandning i mordet.

Det var morgonen den 23 april som en 18-åring hittades avliden i koloniområdet och polisen kunde konstatera att mannen hade blivit skjuten till döds.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer