Stefan Borg kommer vill att en extern revision ser över renoveringsprojekten Foto: TT

Stefan Borg (SD) polisanmäler kommunal tjänsteman

Publicerad

Blivande kommunalrådet i Hörby, Stefan Borg (SD), reagerar kraftigt på uppgifterna om pengarullningen i samband med två renoveringsprojekt i centralorten. Han kommer att polisanmäla tjänstemannen redan under måndagskvällen.

– Det här kan inte dröja, säger han. Det kan röra sig om trolöshet mot huvudman men det kan naturligtvis vara ren klantighet också. Det bör polisen få utreda.

Det är renoveringen av en lokal på Vallgatan och ombyggnaden av Gullregnsgården som har blivit betydligt dyrare än beräknat. Uppgifterna går isär om hur kraftig fördyringen är.

Stefan Borg har uppfattat det som att kostnaderna för renoveringen av Vallgatan redan har hamnat över sex miljoner kronor, jämfört med de 900 000 kronor som har budgeterats.

– Det kanske allvarligaste i sammanhanget är att det handlar om en lokal som kommunen hyr av en privat fastighetsägare. Efter tre år kan fastighetsägaren mycket väl välja att säga upp avtalet.

Vill ha extern revision

Stefan Borg kräver också att en extern revision får i uppgift att granska hur upphandlingen har gått till.

Stefan Borg hörde talas om affären under förra veckan. Men först under måndagsmorgonen blev han och kommunalrådet Susanne Meijer (S) kallade till ett informationsmöte.

– Det är en mycket märklig hantering av hela det här ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hörby

Mer i ämnet