Statsminister Stefan Löfven (S) pratar med poliser på sitt besök i Skåne. Foto: Johan Nilsson/TT

Stefan Löfven: ”Jag förstår frustrationen”

Uppdaterad
Publicerad

I dag besökte statsminister Stefan Löfven Skåne och avslutade i Malmö med ett besök hos polis och socialtjänst. Han kommenterade våldsvågen i Malmö och pekade på en misslyckad integration och en underbemannad poliskår som orsaker.

– Integrationen har uppenbarligen inte fungerat tillräckligt bra. Under lång tid så såg inte vi den här typen av våldsbrott komma, vi har haft en annan typ av våld och nu är det den här, säger han.

Malmöborna är frustrerade, vad har du för hälsning till dem?

– Jag förstår den frustrationen, oron och rädslan också. Men ett systematiskt och målmedvetet arbete är påbörjat, vi skärper lagar och utbildar fler poliser – vi har många häkten och fängelse som är ganska fulla nu så något går åt rätt gåll. Nu är det integrationen som vi måste arbeta med så att unga killar inte tar över för de som hamnar i fängelse, säger Stefan Löfven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.