Steve Angello på Malmöfestivalen. Foto: Bernard MikulicVisa alla (8)
Visa alla (8)

Steve Angello gav rekordspelning i Malmö

Publicerad

Steve Angello är en av världens största houseartister och på fredagkvällen avslutade han Malmöfestivalen inför 28 000 åskådare.

På onsdagen slog Timbuktu sitt gamla publikrekord på Malmöfestivalen, när 26 000 kom för att se honom. Två dagar senare var det rekordet ett minne blott, när Steve Angello spelade för den största publiken någonsin på Malmöfestivalen; 28 000.

Steve Angelo uppmanade Malmöbor att ta med flaggor för att hylla Malmös mångfald och i folkvimlet syntes hundratals flaggor från hela världen. Spelningen på Malmöfestivalen är den enda gratiskonserten som Steve Angello gör i Sverige under sommaren 2018. Steve Angello har tidigare sagt att han vill framhäva det positiva i Malmö, en stad som han beskriver som full av möjligheter och mångfald.

I början av 2018 lanserade Steve Angello ”För vårt Sverige” ett välgörenhetsprojekt som vill verka för positiv förändring i bland annat Malmö. Satsningen kommer att ha fokus på barn och unga i utanförskap och barn med diabetes. Den avslutas med en tv-sänd insamlingsgala i Stockholm i slutet av 2018. I Malmö är målet bland annat att bygga en musikstudio på Lindängskolan.

Steve Angello kommer att skänka hela gaget för spelningen på Malmöfestivalen till sociala initiativ som bedrivs i Malmö.

Foto: Bernard Mikulic

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer