Ett pågatåg fattade eld på spåret i Eslöv på måndagseftermiddagen. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Passagerare fick evakueras från brinnande tåg

Uppdaterad
Publicerad

Ett brinnande pågatåg i Eslöv orsakade stora störningar i tågtrafiken på sträckan mellan Malmö och Hässleholm. Tågets passagerare tvingades evakueras medan räddningstjänsten arbetade med släckningsarbetet.

– Det brinner i eller vid ett pågatåg i Eslöv. Det betyder att tågtrafiken är stoppad genom Eslöv, säger Theresia Swanholm, Skånetrafikens presskommunikatör, till SVT Nyheter Skåne strax efter larmet kom till SOS.

Enligt räddningsledare Sven Krook handlade det om en invändig brand i tåget, troligtvis orsakad av en nedriven kontaktledning.

Tågets passagerare evakuerades med hjälp av tågpersonal och räddningstjänst. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Nära Eslövs station

Larmet inkom vid 15-tiden på måndagen. Tåget stod strax norr om Eslövs station.

Vid 16.30-tiden avslutade räddningstjänsten sin insats. Inga personer blev skadade vid händelsen och tågets drygt 40 passagerare hade evakuerats av tågpersonal och räddningstjänst.

Händelsen medförde tågstopp och inställda avgångar på sträckan mellan Malmö och Hässleholm. Trafikverkets prognos för när trafiken kan återupptas är ställd till klockan 21.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.