Tågstoppet på Centralen har hävts

Publicerad

Det var stopp för all tågtrafik mellan Lund och Hyllie på grund av förmiddagens skottdrama på Malmö C. Stoppet påverkar tågtrafiken i södra Sverige med följdförseningar.

Strax efter klockan 15 meddelade Trafikverket att tågtrafiken åter började rulla mellan Hyllie och Lund. All tågtrafik på sträckan stoppades i samband med att polis spärrade av Malmö Central vid 10-tiden.

– Samtliga yttre avspärrningar runt centralstationen hävdes 14.20. Mindre avspärrningar kan finnas kvar för vår personal som arbetar vidare på platsen. Vi har också polisen på fler ställen i stan av trygghetsskapande skäl, säger Evelina Olsson på polisen.

Insatsen satte spår i kollektivtrafiken

De inställda tågen ersattes av bussar under polisinsatsen. Trafiken kring centralstationen leddes om och Skånetrafiken hänvisade till närliggande hållplatser, primärt Gustav Adolfs torg.

Även trafikföretaget Transdevs trafikledning evakuerades, vilket påverkade Öresundstågstrafiken. Framförallt gäller detta över Öresundsbron, men kan påverka även tågtrafiken i resten av Skåne.

Skånetrafiken uppmanar resenärer att följa trafikutvecklingen via deras app och hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer