Olycka på E65 i höjd med Svedala

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil körde in i ett mitträcke på E65 i höjd med Svedala under tisdagsmorgonen. Lastbilen läckte diesel och vägen fick stängas av på grund av saneringsarbete.

En lastbil ska ha kört in i ett mitträcke på E65 i höjd med Svedala i riktning mot Malmö strax efter klockan nio på morgonen. Vägen stängdes av och framkomligheten var begränsad då saneringsarbetet genomfördes på platsen.

Trafiken leddes om via väg 813, 816 och 108. Under tisdagskvällen meddelade SOS Alarm att deras insats på platsen avslutats.

Polisen har gripit lastbilschauffören, en man i 45-årsåldern, misstänkt för trafikbrott.

Ytterligare en olycka

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till en trafikolycka vid 9.30-tiden öster om Svedala efter att en personbil kört av vägen. Ytterligare en personbil ska ha varit inblandad i olyckan. En person fördes med ambulans till sjukhus.

Olyckan orsakade trafikstörningar då vägen stängdes av. Trafiken var igång igen strax innan klockan 11.00 på förmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.