Foto: Mikael NilssonVisa alla (4)
Visa alla (4)

Öppet igen på E22 mellan Malmö och Lund

Publicerad

En 14 km lång vägsträcka mellan Lund Södra och trafikplats Kronetorp på E22 i Skåne, spärrades av under större delen av fredagen efter ett dieselläckage från en lastbil. Diesel hade läckt ut längs hela vägsträckan och ett flertal bilar hade åkt av vägen på grund av halka efter läckaget.

– En lastbil har läckt ut diesel under sin färd på E22 och ett flertal bilar har kanat av vägen på grund av halkan. Vi har fått göra stora avspärrningar från Sege till Råby i södra Lund, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin, till SVT Nyheter Skåne, strax före klockan 11 på fredagen.

Inga personskador

Det finns inledningsvis inga rapporter om personskador från platsen.

– Ett trettiotal bilar körde i dieseloljan vid Lund Södra och nu kan de inte köra vidare. Nu står de och väntar på att en spolbil ska komma och sanera dem, säger Jimmy Modin.

Flera bilar hakade av körbanan på grund av läckaget. Foto: Mikael Nilsson

Polisen uppmanade alla trafikanter att lyssna på polis och räddningstjänst och absolut inte köra förbi några avspärrningar.

– Ett fel på lastbilen har gjort att den läckt ut diesel utan att chauffören märkte något. Läckaget är nu stoppat och lastbilen ska bärgas. Nu handlar det om att sanera vägsträckan efter läckaget, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin.

Stängd till eftermiddagen

Trafikverket uppmanade alla trafikanter välja annan väg om möjligt på grund av snabbt växande kö.

Foto: Mikael Nilsson

Strax innan klockan 18 meddelade Trafikverket att E22 åter var framkomlig, men att det finns risk för kö på grund av det långa avbrottet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer