49,3 kg cannabisharts låg gömt under och mellan sätena. Foto: Tullverket

Stoppades med 49 kilo hasch på väg till fjällen

Uppdaterad
Publicerad

Två bröder blev stoppade på Öresundsbron i mars med 49 kilo hasch. Nu åtalas den ena brodern för grov narkotikasmuggling.

De två nederländska bröderna var på väg till Norge för att åka skidor när de blev stoppade av tullen på Öresundsbron. Inne i skåpbilen hittade tulltjänstemän drygt 49 kilo hasch.

Det var efter att en narkotikasökhund visade intresse för bilen som männen färdades i som tulltjänstemän påträffade narkotikan under och mellan förar- och passagerarsätena.

Bröderna greps misstänkta för att gemensamt ha genomfört smugglingen. Ingen av dem ville först kännas vid narkotikan, men efter flera månaders utredning och förhör av tullkriminalen erkände den äldre brodern. Han åtalas nu vid Malmö tingsrätt för grov narkotikasmuggling. Misstankarna mot den yngre brodern är avskrivna.

Värdet på den beslagtagna narkotikan uppskattas till mellan 3,7 och 7,9 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.