Stor internationell polisinsats i Skåne – leds av Europol

Uppdaterad
Publicerad

En stor, internationell polisinsats pågår på flera platser i Skåne. Flera myndigheter är inblandade men vad det rör sig vill polisen inte berätta. Insatsen leds av EU:s polisbyrå Europol.

Insatsen är gränsöverskridande med flera myndigheter involverade.

– Det är en insats där Europol är ytterst ansvarig. Den har pågått i några dagar och kommer att fortsätta ytterligare en tid, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

– Vi kan inte kommentera den för vi äger inte frågan. Det kommer att kommuniceras vad det handlar om när det är över, säger han. 

Startade i torsdags

På polisens internationella mediacenter bekräftar man att det är en pågående internationell polisinsats i Skåne. Flera myndigheter ska samarbeta i insatsen. 

– Det kan nog stämma att den startade under torsdagen, säger Stefan Marcopoulos, presstalesperson vid polisens nationella mediacenter.

Enligt Sydsvenskan som var först med att berätta om insatsen har flera polispatruller setts till på bland annat olika platser längs E 6. Bland annat vid Hallandsåsen och utanför Trelleborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.