Under måndagen pågick en större polisinsats i en industrifastighet i Tyringe utanför Hässleholm. Foto: Jens Christian

Stor polisinsats i industrifastighet utanför Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har under måndagen blivit anhållna misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Samtidigt har polisen gjort en större insats i en industrifastighet utanför Hässleholm.

På måndagen gjorde polisen ett tillslag i en industrifastighet i Tyringe utanför Hässleholm. Både hundpatruller och IT-forensiker har varit på platsen.

Enligt uppgift ska tillslaget vara en del av Operation rimfrost.

Men på polisens ledningscentral hänvisar man alla frågor till åklagare Ulla Karlbrink vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Hon bekräftar att två personer har anhållits under måndagen, misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Men hon vill inte svara på frågor om vad tillslaget handlade om eller om insatsen har koppling till Operation rimfrost.

Av bilderna på platsen framgår det att poliserna gjort fynd på platsen. Men vilka dessa är vill åklagare Ulla Karlbrink inte heller gå in på.

– Jag kan inte gå in på detaljer just nu, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.