Stor polisinsats över hela Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Efter hagel kommer sol. Så skulle man kunna säga om polisens storsatsning i Malmö under tisdagen. Ett hundratal poliser och andra myndighetsanställda genomför just nu operation ”Solvind”.

– Det är en fortsättning de tidigare operationerna ”Hagelstorm” och ”Norrsken”. Inget akut har inträffat utan det rör sig om en planerad insats, säger kommunikatör Nils Norling. 

En mängd kontroller

Under eftermiddagen, kvällen och natten kommer en mängd olika kontroller att göras. 

– Vi kommer att kontrollera personer och fordon i jakt på efterlysta. Vi kommer också att söka igenom utrymmen för att hitta narkotika, vapen och farliga föremål. 

Polisinsatsen kommer att märkas över hela Malmö. 

Helikopter och drönare

– Även polishelikoptern och drönare kommer att användas, säger Nils Norling.

De tidigare polisoperationerna skedde efter en tids sprängdåd och skjutningar. De var koncentrerade till några få områden, där grovt kriminella uppehåller sig.

– Skillnaden i dag är att vi finns över hela stan, säger Nils Norling.

Operation ”Hagelstorm” genomfördes i Malmö i januari 2020. Nu kommer efterföljaren, ”Operation Solvind”. Foto: TT/Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.