Det avspärrade området i Rosengård efter trafikolyckan, skottlossningen och bråket. Foto: Mikael Nilsson

En anhållen för grovt olaga hot efter bråk i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Fler personer ringde polisen om en möjlig skottlossning i samband med ett större bråk på Rosengård i Malmö på onsdagskvällen. Händelsen ledde till ett stort polispådrag. Men polisen har inte kunnat bekräfta att några skott verkligen avlossats, däremot en olycka med flera fordon inblandade.

Vid kvart i tio på onsdagskvällen larmades polis och ambulans till ett större bråk utomhus vid korsningen Hårds väg och Västra Kattarpsvägen i stadsdelen Rosengård.

På plats visar det sig att det har skett en olycka mellan tre bilar och en moped.

– Det var väldigt många människor på platsen och några uppgav att de hört höga smällar, någon sa explosion men vi inte kunnat konstatera att några skott har avlossats, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Flera höga smällar

Polisen fick uppgifter, både av människor på platsen och de som larmade, om att det strax innan olyckan avlossades skott från ett skjutvapen eller hörts flera höga smällar. Då greps en man som är i 20-årsåldern för mordförsök men torsdagsmorgonen ändrades brottsrubriceringen till grovt olaga hot och han anhölls.

Polisen misstänkte att trafikolyckan, skottlossningen och bråket var kopplade till varandra.

– Det är mycket oklara uppgifter om vad som har hänt, det var mycket folk på platsen och vi vet i nuläget inte vem som körde de olika fordonen, säger Jerker Olsson, inre befäl vid Malmöpolisen.

Krock utlöste bråk

Enligt vittnen, som SVT:s utsände Mikael Nilsson, pratat med uppstod krocken i samband med att en person skulle fly från platsen.

– Flera personer använde sina fordon för att krocka med varandra. Efter det uppstår det bråk, sa Mikael Nilsson.

Enligt uppgifter till polisen ska ingen ha fått allvarliga skador. Ett större område spärrades av för att polisen och ambulanssjukvårdarna skulle kunna arbeta ostört.

– Ingen har behövt uppsöka akutsjukvård, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.