När SVT:s utsände kom till parken strax efter 19:30 var läget lugnt. Foto: Mikael Nilsson

Stort bråk i Folkets park

Publicerad

Ett stort antal personer ska ha varit inblandade i ett bråk i Folkets park i centrala Malmö. Två ordningsvakter ska ha fått mindre allvarliga skador och en av de gripna ska ha ådragit sig sårskador. Personen ska få vård under polisbevakning.

Under kvällen har människor samlats i parken för att titta på VM-finalen. Strax innan klockan 21 på söndagskvällen bekräftade polisen att bråket uppstått mellan fotbollssupportrar efter finalmatchen.

– I samband med ordningsvakternas ingripande, ansluter ett stort antal personer, personer angriper ordningsvakterna och det blir trängt läge, skriver presstalespersonen Rickard Lundqvist, på polisens hemsida.

Två personer är gripna för våld mot tjänsteman.

– Det är mot ordningsvakterna, säger Rickard Lundqvist.

Ett 50-tal personer är avvisade från parken och en person ska ha avlägsnats av polisen.

Flera personer ska också ha avlägsnats från platsen.

Vid 20:25-tiden inkom uppgifter om att ett nytt bråk blossat upp med ett 15-tal inblandade. Det ska ha inträffat på Norra Parkgatan, som ligger i anslutning till Folkets Park.

Krog avstängd tillfälligt

Ungefär samtidigt som det första bråket ska krogen Far i hatten, som ligger i parken, ha stängts av när två personer blev omhändertagna av väktare.

– De stängde bägge ingångarna och så bar de in en kille i alla lemmar och stoppade in honom i ett förråd, säger Stefan Bergmark, som besökt krogen.

Det är i nuläget inte helt klarlagt om det har ett samband med det större bråket.

– Själva bråket har varit i anslutning till restaurangen. Jag har fått en indikation om att det är fotbollsintresserade som har varit inblandade i bråket, sade Rickard Lundqvist på polisens ledningscentral vid 20-tiden på söndagen.

Det var ordningsvakter som larmade polisen när de bedömde att de inte klarade av situationen.

– De var väl besvikna fans och andra som drabbade ihop. Det är anmärkningsvärt. Det var familjefest här och 99 procent av alla här var ju varken kroater eller fransmän. Och man hejade på ett lag och hade picknick, säger Stefan Bergmark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer