Stort bråk vid Möllevången i Malmö – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Vid 21-tiden på lördagskvällen larmades polisen om ett större bråk på Möllevångstorget i Malmö. En person rapporterades inledningsvis med skär- eller stickskador men det visade sig inte stämma efter sjukhuskontroll.

Ett flertal personer har varit inblandade i bråket och enligt polisen verkar bråket ha startat vid eller inne på en restaurang vid torget.

– Platsen är avspärrad och vi har gott om resurser på plats. Vi har koll på ett flertal av de inblandade så vi ska nu reda ut vad som hänt, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Lindriga skador

Den skadade personen är en man i 20-års åldern. Han hittades vid en skola i närheten och fördes till sjukhus av polis. Inledningsvis hade polisen uppgifter om att han hade skär- eller stickskador men det visade sig vara lindrigare än så.

– Vi kan konstatera att det inte är sådana skador efter undersökning av sjukvården. Så det var inte fullt så allvarligt som vi först erfor, säger Rickard Lundqvist.

Strax efter klockan 22 meddelade polisen att tre personer är gripna. Händelsen rubriceras just nu som grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.