Polisen kommer vara på plats under hela dagen. Foto: TT

Stor polisinsats inför MFF-matchen – helikopter bevakade

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen tog Malmö FF emot Djurgårdens IF på Stadion i Malmö. Matchen innebar att polisen rustade upp för att ha kontroll före, under och efter matchen

– Vi vet att det kommer samlas mycket människor. Därför ställer det högre krav på oss, sade Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Polisen har under dagen förberett sig för matchen mellan Malmö FF och Djurgårdens IF. Polisen meddelade att man kommer ha polis på plats under hela dagen och en helikopter kommer övervaka området. Redan tidigare under dagen uppgav polisen att det har inträffat incidenter.

– Vi har påträffat pyroteknik och haft lite mindre incidenter mellan människor, säger Rickard Lundqvist.

Allmänhetens säkerhet viktigast

Polisen skriver i ett pressmeddelande att det viktigaste för dem är att allmänheten känner sig trygg.

”Säkerhet och ordningshållning inne på Stadion är i första hand arrangörens ansvar men Polisen står redo att stötta vid behov. Allmänhetens säkerhet är alltid viktigast för Polisen.” Skriver polisen i ett pressmeddelande.

Förutom helikopter kommer polisen ha tillgång till att dokumentera skeendet genom till exempel filmning och inne på Stadion finns kameraövervakning som kan användas i brottsutredning och lagföring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.