• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Bombtekniker på plats på Nydala efter ett rån mot ett apotek. Foto: Mikael Nilsson

Bombtekniker kallades in efter rån mot apotek i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen var det ett stort polispådrag runt Nydalatorget i Malmö efter ett rån mot ett apotek. Lägenheter i närheten fick evakueras då ett misstänkt föremål hade lämnats kvar. Nationella bombskyddet kunde senare konstatera att föremålet var ofarligt.

Larmet om rånet kom 14.50 på fredagseftermiddagen. Många poliser skickades till platsen och ett område runt brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning.

– Det har skett ett fullbordat rån, exakt vad som är tillgripet vet vi inte ännu, sade Katarina Rusin, presstalesperson på polisregion Syd i ett initialt skede.

Sökte med helikopter

Hundpatrull och helikopter deltog i insatsen. Enligt uppgifter från platsen ska det ha varit en ensam rånare som hotade apotekspersonalen med ett skjutvapenliknande föremål.

Nationella bombskyddet skickades till platsen för att undersöka ett föremål som hade lämnats kvar i butiken.

Ett stort område har spärrats av efter att ett rån skett på Nydalatorget. Foto: Mikael Nilsson

Ambulanspersonal omhändertog chockade

Ingen person skadades fysiskt, men ett tiotal medarbetare på apoteket blev omskakade.

– Vi kommer ge dem det stöd som behövs efter en sådan här omskakande upplevelse och håller apoteket stängt imorgon, säger Magnus Frisk kommunikatör på Apoteket.

Stort område spärrades av

Ett område mellan Nydalatorget och Hermodsdal spärrades av och boende i lägenheterna bakom apoteket evakuerades. De boende fick vänta i Nydalaskolan medan den tekniska undersökningen genomfördes.

Vid 17.46 hade Nationella bombskyddet konstaterat att föremålet var ofarligt och avspärrningarna kunde hävas.

– Ingen är gripen i ärendet, men det aktiva söket på platsen har avslutats. Nu arbetar vi med alla vittnesuppgifter och vi har övervakningsmaterial från platsen, säger Rickard Lundkvist, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.