Anneli och Jan-Åke Söderdahl driver Bromölla camping. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Stort tapp i omsättningen när tyskar och hårdrocksfans stannade hemma

Publicerad

De hemestrande svenskarna kunde inte väga upp för alla tyskar, holländare och evenemangsbesökare som uteblev – coronakrisen har inneburit ett stort tapp i omsättningen för paret Söderdahl som driver Bromölla camping.

– Det är bara att se framåt och skapa nytt, säger Anneli Söderdahl.

En del skånska turistmål har blomstrat den här sommaren när hemestergäster från hela Sverige valt att åka till den sydliga landsänden och då kanske i synnerhet Österlen. Några mil norr om Österlen, på Bromölla camping, har det gått desto trögare. Även där har antalet hemestergäster ökat – men de har inte kunnat väga upp för att till exempel Sweden Rock ställdes in och att nästan alla tyskarna stannade hemma.

– Allting försvann. Det är de som semestrar och turistar för sig själva som varit tongivande den här sommaren, säger Anneli Söderdahl som driver campingen tillsammans med sin man.

Följ med till Bromölla camping i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.