MKB i Malmö är ett av fastighetsbolagen som berörs av strejkvarslet. Foto: Fritz Schibli

Strejk hotar stora kommunala fastighetsbolag

Publicerad

Fackförbundet Fastighets varslar om strejk. Kommunägda MKB i Malmö, AB Kristianstadbyggen och Växjö Bostäder är tre av de fastighetsbolag som berörs om strejken bryter ut den 1 juni.

Fastighets och arbetsgivarorganisationen Pacta är inte överens om lägstalöner i avtalsförhandlingarna. Fastighets väljer nu att varsla om blockad och strejk.

Sju fastighetsbolag i Sverige berörs, två av dem i Skåne. Varslet mot MKB omfattar att allt arbete läggs ned samt blockad av arbete som utförs inom avtalsområdet.

För AB Kristianstadsbyggen gäller varslet nedläggelse av allt arbete samt blockad av arbete som utförs inom elarbete, snickeri samt drifttekniker inom Fastighets avtalsområde.

Även Växjö Bostäder omfattas av varslet. Varslet avser total arbetsnedläggelse samt blockad av allt arbete som utförs av reparatörer, drifttekniker samt tekniker inom Fastighets avtalsområde.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer