Foto: Martina Holmberg / TT

Sundsbroskolan i Malmö stänger på grund av coronasmitta

Uppdaterad
Publicerad

På låg- och mellanstadieskolan Sundsbroskolan i Malmö finns flera fall av bekräftad coronasmitta. Nu är frånvaron bland barnen och lärarna så pass hög att Malmö stad drar i bromsen och stänger skolan minst fram till måndag.

Efter kontakt med Sundsbroskolan och råd från smittskydd Skåne har Malmö stad valt att stänga skolan med ungefär 800 elever.

– Sundsbroskolan kommer att vara stängd fram till på måndag, då kommer vi att se över frånvaron igen och komma med besked på måndagseftermiddagen. Under tiden vill vi att vårdnadshavare ska vara uppmärksamma på symptom och sjukanmäla sina barn ifall de visar symptom, säger Linda Deltinger, utbildningschef i Malmö stad.

Hur många av barnen som varit frånvarande vill Linda Deltinger inte svara på.

Distansundervisning

Utbildningen är tänkt att ske på distans för barn som går i andra klass och upp till årskurs sex.

– De som är yngre än så kommer att få med sig böcker och uppgifter hem. Sedan får föräldrarna hjälpa dem i den mån det går, säger Linda Deltinger.

För de barn som har föräldrar med arbeten, där det inte går att jobba hemifrån, är skolan öppen.

– Det är en stor skola, så vi räknar med att det kommer att gå att sprida ut sig och hålla avstånden, säger Linda Deltinger.

Skollunchen kommer däremot att serveras som vanligt, men Malmö kommun rekommenderar att barnen äter lunch hemma om de kan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet