Den ena bilen började brinna i samband med frontalkrocken i Tygelsjö Foto: Mikael Nilsson

Krock i korsning utanför Malmö – bil i brand

Publicerad

Två personbilar kolliderade i en korsning i Tygelsjö, utanför Malmö, under lördagskvällen. En av bilarna började brinna i samband med med kollisionen. Den andra bilen har av allt att döma smitit från platsen, och när polisen kom fram fanns där inga inblandade personer.

Det var vid klockan 21.14 på lördagskvällen som polisen fick larm om en kollision vid korsningen Laavägen och Tygelsjövägen, i Tygelsjö i de södra utkanterna av Malmö. Enligt polisen handlar det om två bilar som färdats i hög hastighet när olyckan inträffade.

– När vi kommer fram så är där en bil som brinner, den var helt övertänd. Det var även en lyktstolpe där som var nedkörd, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid Polisen region Syd.

Tre personer har förhörts

Ena bilen hade krockat in i lyktstolpen vilket ledde till att bilen fattade eld. När polisen kom till platsen fanns ingen förare kvar.

– En bil har också avvikit från platsen, säger Rickard Lundqvist.

Även räddningstjänst och ambulans skickades till platsen. Drygt två timmar efter att larmet kom skrev polisen på sin hemsida att totalt tre personer, som misstänks vara inblandade i olyckan, nu har förhörts. Ingen av dessa personer har ådragit sig några fysiska skador.

Tygelsjövägen stängdes helt av i samband med räddningsarbetet. En timme efter olyckan fanns polispatrull fortfarande kvar på olycksplatsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer