”Jag inte vill fatta några beslut angående boxningen än”, säger Sven Fornling efter knocken. Foto: SVT

Sven Fornling är hemma igen: ”Jag är tacksam för att jag lever”

Uppdaterad
Publicerad

Sven Fornling knockades hårt i titelmatchen i lätt tungvikt i tyska Halle. Efter matchen fördes han till sjukhuset i Tyskland, men nu är han hemma igen.

– Jag är tacksam över att jag lever och mår bra. Men min själ smärtar mig, jag vet att jag inte gjorde matchen som jag borde, jag vet att jag kunde vinna den, säger han.

Han blev knockad av Dominic Bösel. Boxarna stod i tio ronder, men sedan höll det inte längre för Sven Fornling. Tysken fick in en slagserie i rond elva och sänkte Fornling.

Efter matchen fick han åka till ett sjukhus i Tyskland. Där konstaterade läkarna att han hade fått en blödning i en hinna i huvudet. Men återhämtningen gick snabbt och redan efter några dagar kunde han bege sig hem.

– Det är klart att jag tänker att min fru kunde bli utan sin man och mina barn kunde bli utan en far. Men med det sagt, så tar man risker i livet och är det något jag vill lära mina barn så är det att ta risker, säger Sven Fornling.

Framtiden

Efter smällen så vet inte Sven Fornling hur framtiden ser ut. Enligt honom kommer han först ta två veckor att spendera med familjen.

– Jag har medvetet sagt att jag inte vill fatta några beslut angående boxningen än, det får bli när jag mår bra igen. Tänker jag bara på boxningen som sport tycker jag det är en grym sport, säger han.

Har du sett matchen?

– Nej, jag vet att om jag ser matchen så kommer jag tända till. Jag kommer bli vansinnig när väl ser den, säger Sven Fornling. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.