Foto: TT

MFF-supportrar kan missa cupfinalen på grund av tågstrul

Uppdaterad
Publicerad

MFF-supportrar på väg till Stockholm för att se finalen i Svenska Cupen mot Djurgårdens IF på eftermiddag kan missa avsparken på grund av förseningar. Svenska Fotbollförbundet har diskuterat en senareläggning av matchstart, men har beslutat att spela matchen som tänkt.

Tåget till Stockholm från Malmö C skulle avgå 9.04, men drabbades av ett tekniskt fel.  Först 10:16 avgick tåget och beräknad ankomsttid till Stockholm är 14:30, bara en halvtimme före matchstart.

– Det var kaotiskt när folk förstod att de inte skulle komma upp i tid, säger supportern Kristoffer Wiman som var på väg upp till matchen tillsammans med kompisen Karl von Gertten till Sydsvenskan.

Gert Nilsson på Svenska Fotbollförbundet säger till SVT Nyheter Skåne vid halv ett på torsdagen att det inte blir någon senareläggning av matchen efter att förbudet har diskuterat saken grundligt.

– Det är ju ett reguljärtåg, inte ett chartrat, så vi vet inte hur många som fans som påverkas. Sen vet vi vet inte heller vad som kan hända, de kan ju senarelägg ankomst en halvtimme i taget i timmar om de får ytterligare problem och vi kan ju inte starta matchen hur sent som helst, säger Gert Nilsson.

– Det vi gör nu är att vi förbereder entréer och entrépersonal så det ska gå så smidigt som möjligt att komma in på arenan.

Matchen spelas klockan 15:00 och beräknas locka 25000 personer, varav 5000 sägs vara MFF:are.

SJ beklagar förseningen men säger att man alltid sätter säkerheten först.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.