Foto: Mikael Nilsson

Man påkörd av tåg – misstänks för brott

Uppdaterad
Publicerad

En olycka vid Burlövs tågstation kommer att ge följdförseningar i stora delar av södra Sverige under måndagen.

Det var vid 13.30-tiden som en man blev påkörd av ett tåg när han skulle gena över spåret. Han fick en skada i benet och fördes till sjukhus.

All tågtrafik ställdes in mellan Malmö C och Lund C under måndagseftermiddagen. Anledningen är en olycka som inträffade i Burlöv strax efter klockan 13.30.

– En person som gått över spåret ska ha blivit påkörd. Han ska ha fått en benskada, men är vid medvetande och är förd med ambulans till sjukhus, säger Filip Annas, polisens presskommunikatör.

Den påkörda mannen, som är i 40-årsåldern, ska enligt polisens yttre befäl ha genat över spåret när han blev påkörd.

– Han har haft en otrolig tur, säger Christian Hakesjö, polisens yttre befäl på platsen.

Mannen kommer att anmälas för olovligt beträdande av spårområde, eftersom det är olagligt att gå över spåren, berättar Christian Hakesjö.

Strax efter 15.00 hävdes tågstoppet men olyckan kommer att ge följdförseningar under måndagseftermiddagen i stora delar av södra Sverige, enligt Trafikverket.

Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.