Foto: SVT

Tågstopp nattetid mellan Malmö och Lund

Uppdaterad
Publicerad

Inga tåg kommer att köra mellan Malmö och Lund under lördagskvällen och natten mot söndag. Samma sak gäller under söndagen.

– Vi kommer att sätta in extra många bussar på grund av Melodifestivalen, säger Camilla Bunke, presstalesperson Skånetrafiken.

På grund av ett banarbete som handlar om att bygga ut spåren mellan tågsträckan Malmö och Lund så ställs alla tåg in under lördags- och söndagskvällen.

Tågstoppet börjar klockan 21 på lördagskvällen och pågår fram till klockan fem söndag morgon. Samma sak gäller för trafiken under söndagen.

– Vi kommer att ha ersättningsbussar vid Malmö C på Norra Vallgatan, säger Camilla Bunke, presstalesperson på Skånetrafiken.

Melodifestivalen har kommit till Malmö och deltävlingen hålls på Malmö Arena på stadsdelen Hyllie.

– Från klockan tio i kväll och fram till midnatt har vi dessutom satt in ännu fler ersättningsbussar för alla de som besöker Melodifestivalen, säger Camilla Bunke.

Tågen går som vanligt från Hyllie till Malmö C.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.