Snacka om ”skitjobb”. Att sanera efter den läckande lastbilen tog flera timmar och vägen fick stängas av i båda riktningar. Foto: Johan Nilsson / TTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Här rensas vägen – på åtta ton mänsklig avföring

Uppdaterad
Publicerad

Ett lass med åtta ton människobajs har läckt ut från en slambil på väg 118 i Åhus.
– Luckan har gått upp där bak så skiten har trillat ut på vägbanan, säger Daniel Olsson, yttre befäl på räddningstjänsten i Kristianstad.

En olycka av det äckligare slaget har inträffat på väg 118 utanför Åhus. Vid 17-tiden ryckte räddningstjänsten ut till platsen efter att flera ton mänsklig avföring ut över vägbanan. Vägen har stängts av helt i samband med olyckan.

– Vi dirigerar om trafiken och vägen är stängd i båda riktningar, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Samlar upp skiten

Orsaken till utsläppet är oklart. Just nu pågår sanering av vägen. Man försöker få så mycket som möjligt in i lastbilen igen.

– Vägbanan är avspärrad och allt det här ska tas upp och saneras. Det sköter Trafikverket tillsammans med de som hanterade lasten, säger Anders Pålsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad, till TT.

Enligt räddningstjänsten ska det inte vara några hälsorisker med att vistas i närheten.

– Man ska kanske inte få det på fingrarna, säger Daniel Olsson.

Hus träffades

Ett hus i närheten blev nedstänkt och även det kommer att behöva saneras. Avföringen är processad och ser enligt räddningstjänsten därför ut som lera.

– Det luktar inte lika farligt som man kan tänka sig, säger Daniel Olsson.

Enligt Trafikverket väntas vägen vara avstängd till klockan 22 ikväll.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer