28-åring anhållen misstänkt för dubbla taxirån i Arlöv

Uppdaterad
Publicerad

En 28-åring sitter anhållen misstänkt för att ha rånat två taxichaufförer i Arlöv under lördagskvällen.

Med några timmars mellanrum under lördagen rånades två taxichaufförer under pistolhot i samband med körningar i Arlöv. Vid det andra rånet lyckades polisen med hjälp av hund spåra upp såväl stöldgods som en misstänkt, en 28-årig man.

Polisen misstänker att 28-åringen ligger bakom båda taxirånen.

– Efter att han greps tittade man närmare på de båda fallen och såg att det fanns likheter i både signalement och tillvägagångssätt vilket gjorde att han nu misstänks för båda rånen, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Det första rånet anmäldes vid 17.30-tiden på lördagen. En taxichaufför hade plockat upp en man för en körning från Möllevångstorget i Malmö till Sockerbitstorget i Arlöv.

Väl framme plockade ”kunden” fram, vad såg ut att vara, en pistol och tvingade chauffören att lämna över kontanter.

Det andra taxirånet inträffade några timmar senare vid Arlövsvägen. Rånaren slog och hotade chauffören med en pistol innan han flydde till fots. Bytet blev en plånbok men i samband med rånet tappade rånaren en pistol, som visade sig vara en soft air-gun, i taxin.

Polisen larmades till området och lyckades med hjälp av hund spåra upp såväl plånboken som en misstänkt rånare en bit därifrån.

28-åringen anhölls under söndagen och är nu på sannolika skäl misstänkt för två fall av grovt rån samt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.