Taxichaufför döms för våldtäkt på 16-årig flicka

Uppdaterad
Publicerad

En taxichaufför i Malmö döms till fängelse i två år och tre månader för att ha våldtagit en 16-årig flicka under en taxifärd.

Flickan har lämnat en lång och detaljerad berättelse om vad som hände under den aktuella natten i somras, vilket även får stöd av vad vittnen har uppgett under utredningen, skriver Malmö tingsrätt i sin dom.

Tidigt under taxifärden utanför Malmö skrev hon till en vän och berättade att föraren var obehaglig och hotade med att släppa av henne om han inte fick tafsa på henne. Vännen har även fått två ljudinspelningar skickade till sig där han hörde hur flickan grät.

Taxichauffören har själv uppgett att allt var 16-åringens initiativ, men tingsrätten anser att den 39-årige förarens berättelse är motsägelsefull med svårförklarliga moment. Han har även själv gjort en ljudinspelning där han låter aggressiv medan flickan låter rädd och ledsen.

Mannen ska även betala 140 000 kronor i skadestånd till flickan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.