Foto: TT

Tegnell avråder från demonstration: ”Olämpligt”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gett tillstånd till demonstrationen på Ribersborg i Malmö på torsdagskvällen. Men statsepidemiologen Anders Tegnell är kritisk.

– Vi vet att den här typen av folksamlingar är en risk, så de är olämpliga och olagliga. Det finns en risk att vi får ökad smittspridning efteråt, sade Anders Tegnell på Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferens och fortsätter:

– Är det någon där som är bra på att sprida sjukdomar kan det innebära en stor risk för spridning i den gruppen som är där.

Arrangörerna bakom kvällens planerade antirasistiska demonstration i Malmö har fått sin ansökan godkänd.

– Vi har att förhålla oss till Folkhälsomyndighetens riktlinjer och vi har arrangörens förståelse för detta, men vi har möjlighet att upplösa demonstrationen. Men vi kommer att använda oss av samtal och dialog så långt det någonsin går, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.