Båda flygplanen har nu landat i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Tekniska fel på två flyg – tvingades landa i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Två flyg tvingades landa i Malmö på grund av en motorstörning. Flygen var på väg till Grekland och Kroatien från Göteborg. Ingen har kommit till skada.

Ett flygplan var på väg till Kefalonia i Grekland och det andra till Split i Kroatien, rapporterar Kvällsposten. Flygplanen hade fått problem med en av sina motorer.

89 passagerare var ombord på det första planet, och 115 passagerare på det andra. Vid 09 och 10-tiden landade planen i Malmö.

Motorstörning orsakade landningen

Ulrika Matsgård, kommersiell chef på BRA, berättar att det var en motorstörning som orsakade problemet.

– Det var en motorstörning på en av fyra motorer. Piloterna var lugna men gjorde bedömningen att en landning var nödvändig, säger hon.

Just nu kan flygbolaget inte se något samband mellan de två flygplanen som fått nödlanda, trots att båda inträffade nära i tid. Men hon säger att detta aldrig hänt tidigare på flygbolaget.

– Det är olyckligt, men just nu lägger vi all fokus på att hitta en lösning till passagerarna och ge samtalsstöd till dem som vill ha det, säger hon.

Passagerarna som skulle till Grekland har fått flyga nu, men passagerarna som skulle till Kroatien kommer få övernatta i Lund.

Räddningstjänsten har lämnat platsen

Foto: Mikael Nilsson

– Vi fick larm om att två plan hade motorproblem, och därför var vi på plats om något skulle hända, säger Håkan Månsson vid räddningstjänsten.

Ingen har kommit till skada, och därför lämnar räddningstjänsten flygplatsen.

Strax innan 10-tiden landade det andra planet i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.