Krokodil. Arkivbild. Foto: SVT

Misstänkt handel med reptiler

Uppdaterad
Publicerad

En man misstänks för grovt artskyddsbrott efter att polisen omhändertagit flera djur vid ett tillslag på en mindre ort i Skåne, skriver Skånska Dagbladet.

Polisen misstänker näthandel med fridlysta djur och växter. Åtminstone två krokodiler har funnits i fastigheten, samt giftödlor och giftormar, men polisen är förtegen om hur många eller vilka djur som omhändertagits.

Tillslaget gjordes under ledning av polisens Nationella operativa avdelning (Noa) i torsdags, i samarbete med länsstyrelsens djurskyddsenhet i Skåne och lokal polis.

-Vi är inne i ett jättekänsligt skede, fler personer ska höras och beslag analyseras. Men det handlar om handel med fridlysta djur och växter, och det är handel som ska ha skett över internet, säger Filippo Bassini, gruppchef för Noas utredningsgrupp för artskyddsbrott, till tidningen.

Fängelsestraffet för grovt artskyddsbrott är högst fyra år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.