Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Nyheter Skånes reportrar Fredrik Svenningsson och Natalie Medic har gjort granskningen av juristen Soheil Naderi. Foto: SVT

Hör av dig till SVT Nyheter Skånes Fredrik Svenningsson och Natalie Medic

Uppdaterad
Publicerad

Granskningen av juristen Soheil Naderi började med ett tips till SVT Nyheter Skåne. Har du tips på något vi borde granska? Hör av dig till oss!

Många av de bästa nyheterna kommer efter tips från publiken. Så var det tilll exempel med granskningen av den Malmöbaserade juristen Soheil Naderi. Tipset ledde efter en omfattande research fram till uppgifterna att Soheil Naderi bland annat lurat äldre och demenssjuka klienter att ge bort hem och förmögenheter till honom.

SVT Nyheter Skåne har de senaste åren satsat på granskande journalistik. 2021 vann redaktionen en guldspade för granskningen av hur socialtjänsten i Malmö betalat hyra för personer som bott i industrilokaler och på kontor.

Har du ett tips, så skriv till redaktionen skane@svt.se eller direkt till reportrarna som gjort granskningen av Soheil Naderi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Juristen och de osannolika gåvorna

Mer i ämnet