Tivoliområdet på Malmöfestivalen. Foto: arkiv

Tivolit på Malmöfestivalen kontrolleras innan öppning

Publicerad

Efter fallolyckan på Kiviks marknad, där fyra barn skadades efter att de fallit från en uppblåsbar rutschbana, drogs flera attraktioner in inför kommande festivaler och marknader under sommaren. Även på Malmöfestivalen finns tivolit. Men där har man aldrig haft den typ av uppblåsbara attraktioner som orsakade olyckan i Kivik.

Pontus Friberg är en av projektledarna bakom festivalen och menar att de känner sig trygga med säkerheten för tivolits karuseller som kommer finnas på plats i augusti.    

– Ja det gör vi, framförallt eftersom de görs en besiktning på plats av en tredje part dagen innan festivalen öppnar. Innan vi fått se protokollet från den besiktningen får tivolit inte öppna, säger han.  

Enligt honom har den här typen av säkerhetsdiskussioner redan först inom festivalledningen.  

– Vi gör besiktning på allt på festivalen – tivoli, elanläggningar, läktare – allt där det finns risk för olyckor, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.