Michelle De Jongh pausade sina studier för att enbart satsa på fotbollen. Foto: Hans Larsson

Tog studieuppehåll för att sikta på OS – sen kom pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har gjort att den damallsvenska säsongen inte har kunnat dra igång. I Vittsjö GIK är både spelare och ledare permitterade i väntan på säsongstart.

– Jag tog uppehåll i mina studier för att satsa på fotbollen. I år är det egentligen ett stort mästerskapsår med OS. Så då tog jag en paus för att satsa på det, men nu är allt inställt, säger Michelle De Jongh, mittfältare i Vittsjö GIK.

Damallsvenskan, som egentligen skulle ha startat i april, har liksom herrfotbollen inte kunnat starta. Nu hoppas klubbarna att Folkhälsomyndigheten ska ge grönt ljus åt att starta ligan i slutet av juni.

Träningen har fungerat bra

Men till dess får spelarna hålla igång med förhoppningen att ligan kan dra igång så snart som möjligt.

– Alla har sina bra och dåliga dagar men jag tycker att vi kollektivt har klarat det bra. Jag tycker att man kan se hur laget svetsas samman, säger Sabrina D'Angelo, målvakt i Vittsjö GIK.

Även Vittsjös tränare Thomas Mårtensson håller med om att spelarna, trots osäkerheten om när serien startar, har tränat på bra.

– Fotbollsspelare i gemen är ganska härdade. Vi är vana vid att förutsättningar ändras hela tiden, även i matcher ändras ju förutsättningarna hela tiden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.