Tonåring åtalas för brand i Åstringagården i Knislinge

Uppdaterad
Publicerad

I somras brann delar av Åstringagården i Knislinge ner. Nu åtalas en ung man misstänkt för att ha tänt fyr på byggnaden.

Det var under natten till den 29 augusti förra året som delar av Åstringagården förstördes i en brand.

Den nu åtalade mannen kontaktade själv polisen under hösten och erkände att det var han som tände fyr på byggnaden, berättar Zebastian Trolle Liljegren som är åklagare i målet.

Den åtalade, som är född 2002, beskriver i förhör att han gick in i byggnaden, kastade in bensin i vad han beskriver som ”ett litet hål i en vägg” och tände eld.

– Jag ville se en eld, säger han i förhör.

Händelsen rubriceras som mordbrand.

Tände eld på flera bilar

19-åringen åtalas även misstänkt för tre fall av grov skadegörelse efter att han tänt eld på flera bilar i Knislinge en septemberkväll förra året. Samma kväll anlade han även en brand intill stationshuset i Knislinge, och han åtalas därmed också för ytterligare ett fall av mordbrand. Även dessa händelser erkänner han till i polisförhör.

Rättegången startar den 8 februari.

Så här sa några Knislingebor dagen efter branden i Åstringagården:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.