Tonåringar gripna för rånförsök vid skatepark i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Tre pojkar i 15-årsåldern har gripits misstänkta för försök till rån vid Stapelbäddsparken i Malmö. De ska ha slagit och hotat flera jämnåriga med kniv.

Strax före 20-tiden på torsdagskvällen ska de tre tonåringarna ha slagit och knivhotat flera ungdomar i anslutning till Stapelbäddsparkens skatepark. Pojkarna ska ha försökt tvinga av sina jämnåriga rångods.

– Vi har inte hela händelseförloppet helt klart för oss, men det finns flera målsägande. Men vi har tre misstänkta gripna, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Med hjälp av vittnesuppgifter kunde flera patruller inklusive hundförare spana efter de misstänkta, som sedan greps på olika platser i området kring Kockums Fritid.

– De tre pojkarna är gripna misstänkta för försök till rån. Ytterligare brott kan tillkomma, eftersom vi i nuläget inte vet exakt händelseförlopp, säger Rickard Lundqvist.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.