Tonåringar rånade på bil i Staffanstorp

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv nio på söndagskvällen blir tre tonåringar i Staffanstorp hotade och rånade på mobiltelefoner av två unga gärningsmän. En av tonåringarna tvingas också lämna från sig sin bil.

– Tonåringarna ska ha befunnit sig på en parkering då det kommer två, för dem okända, unga män och med hot tilltvingar sig deras mobiltelefoner. Den ena tonåringen har en bil som de också tar, säger Filip Annas på polisens ledningscentral.

Den ena av de två gärningsmännen lämnade i tonåringens bil, medan den andra försvinner i en annan bil som gärningsmännen hade med sig.

Söktes med helikopter

Polisen sökte de misstänkta gärningsmännen med flera patruller samt en helikopter. Strax efter 22 avslutades sökinsatsen utan framgång.

Polisen efterlyser fortfarande iakttagelser vid Staffanstorp runt 20.30 på söndagskvällen. Bilen som söks är en svart Volvo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.