Polispatruller på plats vid stort bråk på Gasverksgatan. Foto: Mikael Nilsson.

Tonårspojke allvarligt skadad i knivbråk

Uppdaterad
Publicerad

En tonårspojke i 15-årsåldern blev allvarligt knivskuren i samband med ett stort bråk i Trelleborg. Han fördes till sjukhus och hans tillstånd uppges vara stabilt.

Det vid 22-tiden på onsdagen som polisen fick in ett larm om bråk mellan ett tiotal ungdomar i Trelleborg. En 15-årig pojke blev knivskuren i bröstet och fördes med ambulans till sjukhus. En annan pojke, 18 år, fick lindriga raspskador på ryggen och behövde inte läkarvård.

På torsdagsförmiddagen anhölls två personer.

– Två personer är anhållna i sin frånvaro misstänkta för inblandning, säger Calle Persson, presstalesperson för polisen.

Läget för den skadade pojken är enligt polisen stabilt.

Bråk mellan ungdomar

Pojkarna hittades på Gasverksgatan i Trelleborg, men själva bråket har inträffat ungefär 50 meter därifrån, mellan biblioteket och Söderslättsgymnasiet.

– Det har varit ett bråk mellan ungdomar i åldrarna 12 till 17 och när jag kom till platsen så lastades den skadade in i en ambulans och kördes i ilfart till sjukhus, säger SVT:s fotograf Mikael Nilsson.

Söker med hundar

Polisen spärrade under kvällen av området och sökte med hundar efter det vapen som använts vid knivskärningen.

Det pågår ingen dörrknackning i området men eftersom det finns flera vittnen räknar polisen med att få fram bra information om vad som skett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.