Tonårspojke döms för våldtäkt mot kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En 17-åring döms för våldtäkt mot en kvinna i Malmö i februari i år. Tonårspojken döms till tio månaders sluten ungdomsvård, enligt domen från Malmö tingsrätt.

Polis och åklagare är övertygade om att fler var inblandade i gruppvåldtäkten, men brott har inte gått att styrka för de andra misstänkta.

Händelsen inträffade i början av februari i år i en lokal på Lindängen. Enligt åtalet har offret, en kvinna över 18 år, befunnit sig i en särskilt utsatt situation då hon varit drogpåverkad vid tillfället när hon våldtogs. Eftersom flera personer ska ha deltagit i övergreppet är brottet att betrakta som grovt, menar åklagaren.

Sju tonåringar misstänktes för övergreppet men bara en av dem åtalades alltså.

– Jag påstår att det är flera som har deltagit i det här övergreppet. Men jag kan inte visa vilka andra det är som har deltagit, sa åklagare Kristina Amilon då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.