Foto: Anna Segerbäck

Tåg krockade med träd – stoppade trafiken i timmar

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg kolliderade under tisdagseftermiddagen med ett nedfallet träd utanför Svarte. Tågtrafiken stod helt stilla i sju timmar efter olyckan. Först vid 22-tiden kunde tågen börja rulla igen.

Larmet om olyckan kom vid 14.40-tiden. Kollisionen skedde i höjd med Villhelsborg utanför Svarte. I samband med trädkollisionen rev tåget också ner en kontaktledning.

– Man måste se till att det är strömlöst innan man kan åtgärda problemet, förklarade Sofia Lindahl vid Trafikverkets presstjänst.

Simrishamn

Anna Segerbäck satt på tåget på väg till Malmö och när SVT Nyheter nådde henne höll tåget precis på att evakueras.

– Det var en duns och sen saktade tåget in, det hade ganska låg fart, säger Anna Segerbäck.

Fick promenera

Räddningstjänsten kontrollerade omgivningen och informerade sedan passagerarna att de fick stiga av tåget för att promenera knappt 100 meter tillbaka till plattformen i Svarte. Totalt fick passagerarna vänta i ungefär en timme ombord på tåget. Ersättningsbussar kunde därefter beställas för att ta passagerarna vidare till Malmö.

– Det har varit väldigt lugnt och vi har fått bra information av de som jobbar här på tåget, säger Anna Segerbäck.

Vi angav tidigare att det gällde en urspårning men nu är uppgifterna korrigerade och det handlar om en kollision.

Svarte, utanför Ystad. Foto: Google Earth / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Simrishamn

Mer i ämnet