Man i 40-årsåldern död i lastbilsolycka mellan Malmö och Lund

Publicerad

Minst två olyckor har skett under fredagseftermiddagen på E6 mellan Malmö och Lund. En man i 40-årsåldern körde in i en lastbil och skadades så allvarligt att han dog av sina skador.

– Klockan 14.20 var det en olycka på E6 i norrgående riktning, vid trafikplats Kronetorp. Där ska en lätt lastbil ha kört in i en större lastbil, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Under kvällen meddelade polisen att en man i 40-årsåldern har avlidit efter trafikolyckan. Förarens anhöriga har underrättats.

Polisen har tagit upp en anmälan om trafikolycka och ska nu utreda händelsen.

Oklart händelseförlopp

Exakt hur olycksskedet sett ut är ännu oklart, men fler olyckor uppstod i tät takt efter varandra.

– Efter att den första olyckan inträffat rapporterades en till olycka, söder om den första. Det ska varit någon form av kökrock. Hur många fordon som är inblandade i den är oklart i nuläget, säger Filip Annas.

En dryg timme tidigare, vid 13-tiden, skedde en olycka mellan två personbilar längre norrut längs samma väg. Även där stängdes vägen av. Polisen kan inte säga om kösituationen efter den olyckan kan ha föranlett de senare.

Trafiken var avstängd i norrgående riktning i flera timmar. Klockan 17.30 på fredagseftermiddagen var vägen åter fullt framkomlig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer