Travhäst på rymmen sprang runt i Malmötrafiken

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen larmas polis om en häst som rymt från travet på Jägersro. Travhästen har, fortfarande med fastspänd sulky, sprungit runt på vägar i Malmö och stoppat trafik.

– Vi får in ett larm om att en travhäst sprungit av tävlingsbanan och iväg från travet. Därefter får vi flera rapporter om att hästen befunnit sig på Kantyxegatan i Fosie, sen ute i rondellen vid Ystadvägen och därefter sprungit mot trafiken på Inre ringvägen i riktning mot Rosengård, säger Evelina Olsson på polisen.

Stoppade trafiken

Hur hästen lyckats rymma från travet är ännu oklart. När travhästen siktades på Inre ringvägen hade sulkyn lossnat på ena sidan. Polisen stängde av trafiken på Inre ringvägen i södergående riktning.

– Vid klockan 20 får vi rapport om att någon, oklart vem och hur, har stoppat hästen. Folk från travet ska komma och hämta hästen. Det blev stora trafikstörningar och arbetet pågår fortfarande, säger Evelina Olsson.

Vid 20.30 har hästen fångats in och lastats för att föras bort från vägen. Trafiken kan komma att påverkas som följd av den tidigare stängningen av Inre ringvägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.