Männen fångades på övervakningskameror i samband med händelsen och i ett hotellrum i närheten hittades kontanter. Foto: Ur polisens förundersökning

Tre män åtalas för grov utpressning – tryckte revolver i munnen på offret

Uppdaterad
Publicerad

På en lekplats i Hyllie fick en man en revolver tryckt i munnen och krävdes på en halv miljon. Nu står tre män i Malmö åtalade för grovt rån och försök till grov utpressning.

Totalt ska det, enligt åtalet, rört sig om fem personer som tvingade med en 37-årig man till en lekplats i Hyllie i november förra året.  

Väl där ska de ha misshandlat 37-åringen med återkommande slag, bestulit honom på 2 500 kronor samt uppmanat honom att välja om han ville bli skjuten eller huggen med kniv. 

Krävdes på halv miljon 

Efter det tryckte männen en skarpladdad revolver i 37-åringens mun och krävde att han skulle betala en halv miljon kronor inom ett dygn. Om mannen inte betalade hotade de misstänkta gärningsmännen med att våldta 37-åringens fru och döda hans barn.  

När mannen ringde polisen kände han enbart till två av männens namn och det är de samt en tredje person som nu står åtalade av de fem som uppges varit med. 

Bröder i kriminellt nätverk 

Enligt Sydsvenskan, som var först med att rapportera om fallet, är två av de tre åtalade männen bröder med kopplingar till ett kriminellt nätverk. En av bröderna har tidigare varit åtalad för bland annat anstiftan till mord och sprängdåd men blivit friad. 

Samtliga åtalade nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.