Foto: Mikael Nilsson

Fyra gripna efter stor polisinsats i östra Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Vid 19.30 på tisdagkvällen larmades polisen till stadsdelen Videdal i Malmö där tre misstänkta gärningsmän grips för grovt olaga hot. Vid 24-tiden meddelar polisen att ytterligare en person har gripits.

Enligt de första rapporterna hade flera personer blivit hotade av en man med ett skjutvapenliknande föremål utomhus på Karolingatan i Malmö. När polispatruller anlände hade gärningsmannen lämnat platsen till fots.

Två personer visade sig ha mindre sårskador, men varr inte i behov av ambulanssjukvård.

Tre män greps

Cirka trettio minuter efter att polis kommit till platsen, lokaliserades tre misstänkta gärningsmän i 25-årsåldern på en adress i närheten av Karolingatan. Männen greps och är misstänkta för grovt olaga hot.

– Vi kan i nuläget inte berätta i detalj vad som har hänt mer än att vi har en bild av händelseförloppet och att förundersökningen fortsätter, säger Rickard Lunqvist på polisenes ledningsentral.

Ytterligare person greps

Polisen ska ha hittat vapnet som användes under händelsen och det visade sig vara ett luftvapen. Inledningsvis var de tre männen misstänkta för grovt vapenbrott.

Vid 24-tiden meddelar polisen att en fjärde person har gripits, en kvinna i 20-årsåldern. Misstanken gäller brott mot lag om brandfarliga och explosiva varor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.