Flera personer sprang in på planen under Europa League-mötete mellan Malmö FF och Chelsea på Malmö stadion. Foto: Andreas Hillergren/TT

Tre gripna för planinvasion på Malmö stadion

Uppdaterad
Publicerad

Efter slutsignalen mellan Malmö FF och Chelsea (1–2) i 16-delsfinalen av Europa League sprang flera personer in på planen. Åskådarna försökte ta sig fram till spelarna, men stoppades av vakter.

– De är alla tre gripna, överlämnade till polis och misstänkta för olaga intrång, säger Peter Åhlander, Malmö FF:s kommunikationschef, till Kvällsposten.

Under matchen fick ordningsvakter ställa sig mellan Chelseasupportrarna på bortasektionen och den närliggande sektionen med Malmöfans efter att plastglas med öl kastas mellan läktarplatserna.

Polisen uppgav vid 00.30 för TT att läget ute på stan i Malmö var lugnt, och att de flesta bortasupportrar åkt till Köpenhamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.