Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen kunde via en sökning se att stöldgodset tillhörde en bilverkstad i Danmark. Foto: Polisen förundersökning

Tre män misstänks för häleri – dumpade verktyg vid cykelväg

Uppdaterad
Publicerad

Fordonsverktyg till ett värde av 100 000 kronor dumpades vid en cykelväg i Staffanstorp. Polisen beslagtog verktygen och nu misstänks tre män för häleri.

Det var i december förra året som en bil körde av vägen och in i ett buskage vid Staffantorps södra. Polisen larmades till platsen och de tre männen, som är mellan 20- och 50-årsåldern, stod vid vägkanten och uppträdde nervöst.

Väl på plats konstaterade polisen att ytterligare en bil hade kört av vägen. De två bilarna tillhörde de tre männen, som nu misstänks för häleri.

Stals från Danmark

En av de misstänkta berättade för polisen att det fanns stöldgods i den ena bilen. Det visade sig att stöldgodset hade slängts bort och via skospår hittade polisen det i närheten. I förpackningar hittades två lådor med batterdrivna verktyg till ett värde av 100 000 kronor.

Polisen kunde via en sökning se att stöldgodset tillhörde en bilverkstad i Danmark. Två av de misstänkta förnekar brott, den tredje erkänner. Vart det misstänkta stöldgodset skulle transporteras till är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.