Tre skadade under misstänkt streetrace

Publicerad

Två bilar kolliderade under ett misstänkt streetrace på ett köpcenters parkering i Hyllinge i Skåne. Tre personer tagits till sjukhus med lindriga skador.
– Det har varit 200 bilar och mellan 500 och 600 åskådare på platsen, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen.

Polisen larmades klockan 21.59 på lördagskvällen om att ett misstänkt olagligt streetrace arrangerades på ett köpcenters parkering i Hyllinge.

– Vi ryckte ut med flera patruller. Då visade det sig att det är två bilar som har kolliderat, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen.

Fyra personer var inblandade i olyckan och tre av dem har tagits till sjukhus. Exakt hur olyckan har gått till är oklart, enligt polisen. Det är oklart om de två bilarna har deltagit i tävlingen. Personernas skador bedöms vara lindriga.

– De brukar inte vilja prata med oss så det är oklart än så länge, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen.

”Normal krock”

Enligt en person som SVT talat med som var på plats rörde det sig inte om ett streetrace, utan snarare en bilträff. Personen stod cirka 25 meter från krocken och berättar att den hade ingenting med bilträffen att göra.

– Det var en normal krock efter en rondell som kunde ha inträffat på förmiddagen. Det körs inget streetrace i Hyllinge och jag blir så irriterad över att media och polisen säger att det är streetrace när det inte var det. Det var en mötesplats för bilintresserade för att prata och umgås, säger personen.

På olika klipp publicerade på Instagram ser man hur bilarna ”burnar” på parkeringsplatsen vid köpcentret i Hyllinge, däremot ser man inte i klippen att det pågår ett så kallad streetrace.

Det finns en anmälan om vårdslöshet i trafik, men det är ännu okänt vem som är misstänkt i ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer