Foto: Mikael Nilsson

Tre unga män beskjutna vid gatukök i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv fem på lördagsmorgonen fick polisen i Malmö ett larm om skottlossning på Eriksfältsgatan i Malmö.

– Det är tre unga män som ska ha blivit beskjutna. De har inte blivit träffade, säger Calle Persson, presstalesman vid polisen region syd.

När polisen kom till platsen mötte de tre unga män som berättade att de blivit beskjutna.

– Vi skickade dit en vapenhund som gjorde ett noggrant sök och hittar flera tomhylsor. Nu senare under morgonen kommer det komma dit lite tekniker som kommer att arbeta vidare på platsen, säger Calle Persson.

Området spärrades av i väntan på teknisk undersökning. Ärendet rubriceras inledningsvis som försök till mord, skriver polisen på sin hemsida.

För en månad sendan sköts en man ihjäl bara några hundra meter härifrån, ser ni något samband mellan händelserna?

– Inte just nu, men vi är ju bara i inledningsfasen i den här utredningen

Ser ni allvarligt på den här händelsen?

– Absolut, försök till mord är ett av de allvarligaste brotten vi har att utreda. Vi utreder det också som brott på vapenlagen.

Tre unga män

De tre unga männen som ska ha blivit beskjutna är mellan 17 och 18 år gamla. En utav männen har inte velat delta i något förhör med polisen. Enligt polisen ska även en utav männen ha burit en skottsäker väst under attacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.