En 40-årig man knivhöggs till döds i Kävlinge. Två personer sitter nu häktade misstänkta för mordet. Foto: Mikael Nilsson

Mordet i Kävlinge: En misstänkt släppt

Uppdaterad
Publicerad

En av de tre personer gripits misstänkt för ett knivmord i Kävlinge har nu släppts.

– Jag hävde anhållandet strax före lunch idag. Personen är fortfarande misstänkt, men jag anser inte att det finns tillräckliga skäl för häktning, säger åklagaren Pernilla Trimmel.

Det var i tisdags förra veckan som en 40-årig man miste livet efter ett knivbråk i Kävlinge. Två unga män, 17 och 22 år gamla greps efter dådet och häktades på sannolika skäl misstänkta för mordet. Båda männen nekar till anklagelserna.

Kävlinge

– De förnekar brott, berättar Pernilla Trimmel.

Fortsatta förhör

I övrigt är hon förtegen om utredningen. Hon vill inte gå in varken på vem offret var eller vad som ska ha hänt under kvällen för mordet.

– Jag går inte på händelsen som sådan, eller mer detaljer kring de här personerna, säger hon.

Finns det fler misstänkta?

– Inte i nuläget.

Vad händer nu i ärendet?

– Vi håller förhör och inhämtar teknisk bevisning som ska analyseras och har möten varje dag i ärendet. Ärendet går framåt helt enkelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kävlinge

Mer i ämnet