Under en och samma vecka har tre personrån anmälts vid Nobeltorget i Malmö. Foto: Google Earth

Tredje rånet vid Nobeltorget i Malmö – under samma vecka

Uppdaterad
Publicerad

För tredje gången under samma vecka har polisen larmats om personrån vid Nobeltorget i Malmö. Tidigare i veckan greps även en person misstänkt för ett av rånen, men ett par dagar senare har ytterligare ett rån ägt rum.

Natten mellan måndag och tisdag, den 15 september, rånades en kvinna av två gärningsmän, enligt polisens händelserapport. Kvinnan hotades med kniv och tvingades ta ut pengar ur en bankomat vid Nobeltorget i Malmö.

En dag senare, den 16 september, larmas polisen av en man som även han uppgav sig ha rånats vid Nobeltorget. Rånoffret sprang då efter rånaren, en 35-årig man, som senare greps av polisen.

Ytterligare rån vid bankomat

På lördagsförmiddagen, den 19 september, får polisen in ytterligare en anmälan. Den här gången är det en kvinna som uppger sig ha blivit rånad vid bankomaten vid Nobeltorget av en ensam gärningsman. Kvinnan uppges inte ha blivit skadad under rånet, enligt polisen.

– Självklart tittar vi på samband mellan dessa händelser. Det är inte ovanligt att det är samma person som ligger bakom flera personrån. Ofta håller de på tills de åker fast, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.